Doua modalitati prin care te poti promova cu succes folosind WhatsApp Business

Doua modalitati prin care te poti promova cu succes folosind WhatsApp Business

Atunci cand ne gandim la ideea de a ne promova afacerea, primele platforme care vin natural in minte sunt retelele de socializare precum Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, sau Google.

Astfel, daca ne limitam la primul gand, putem pierdem cu usurinta din vedere o varianta care ne poate aduce aproape de un numar foarte mare de utilizatori si anume WhatsApp.

Daca in articolul precedent ai aflat ce este si cum poti folosi cea mai populara aplicatie de mesagerie pentru afacerea ta, in acest articol iti prezentam 2 modalitati prin care te poti promova cu succes prin intermediul WhatsApp Business.

Creeaza un catalog de produse sau servicii

Primul pas in promovarea pe WhatsApp este, bineinteles, crearea unui cont business, in aplicatia dedicata WhatsApp Business.

Asa cum spuneam, doar tu, ca detinator al afacerii ai nevoie de varianta business a aplicatiei, in timp ce clientii folosesc in continuare varianta clasica de WhatsApp pe care peste 2 miliarde de oameni o au instalata si o folosesc zilnic. Promitator, asa-i?

Functia de creare a unui catalog de produse sau servicii va transforma cu usurinta profilul tau de WhatsApp Business intr-un magazin online, de unde clientilor le va fi foarte usor sa aleaga ce isi doresc, ca ulterior sa achizitioneze de la tine.

Gandeste-te doar cat de profesionist va arata ca atunci cand clientii iti vor cere poze cu produsele tale, de exemplu, in loc sa le trimiti pozele una cate una, sa le poti trimite un link direct catre catalogul pregatit de tine, cu toate informatiile de care ar putea avea nevoie.

Daca pana acum aveai posibilitatea de a trimite in conversatie doar un link catre site pentru a vedea produsele si detaliile despre acestea, de acum incolo, clientii nu mai sunt nevoiti sa iasa din conversatie si sa mearga pe site, ci vor putea accesa catalogul direct in WhatsApp.

De ce este acesta un avantaj? Pentru ca, de multe ori, clientii se pierd intre click-uri. Altfel spus, cu cat este nevoie de un efort mai mare din partea lor pentru a finaliza achizitia, cu atat cresc sansele ca ei sa renunte pe parcurs.

Pentru a usura si imbunatati experienta clientului, poti adauga in catalogul din WhatsApp Business atat poze ale produselor, detalii, descriere cat si preturi.

Care sunt principalele avantaje ale unui catalog?

  1. Poate fi distribuit cu usurinta - atat de catre tine, ca detinator al afacerii, cat si de catre clienti intre ei.
  2. Este gratuit - la fel cum aplicatia WhatsApp este  gratuita si crearea unui catalog este la fel.
  3. Aduce vizibilitate - clientii vor vedea dintr-o privire produsele sau serviciile tale, precum si detalii de interes.
  4. E usor de creat - catalogul poate fi creat in doar cativa pasi simpli pe care ii poti descoperi in cursul WhatsApp Business in 60 de minute.

Creste-ti lista de potentiali clienti cu ajutorul unui magnet


In primul rand, e important sa clarificam ce este un magnet, nu-i asa?

Ideea de magnet vine de la termenul de lead magnet si se refera la un instrument pe care il putem folosi pentru cresterea ratei de conversie si pentru a genera lead-uri.

Mai simplu spus, este ceva ce poti oferi clientilor si potentialilor clienti, pentru ca ei sa iti ofere datele de contact. Sa nu uitam de normele GDPR, atunci cand colectam date, e foarte important!

Motivul pentru care ne ajuta un astfel de instrument atunci cand folosim WhatsApp Business este faptul ca, pentru a putea contacta potentialii clienti, este necesar sa avem numerele lor de telefon trecute in agenda, iar ca sa le trecem in agenda, este necesar ca intai sa le obtinem.

Poti folosi ca magnet un e-book in care sa oferi informatii interesante si utile despre domeniul in care activezi, liste cu resurse din domenii conexe care sa le fie de folos, tutoriale despre cum sa foloseasca produsele tale, aplicatii, sau sa aplice singuri acasa cateva tehnici pe care le aplici si tu prin serviciile tale.

Ce e important este ca, prin acest magnet, sa aduci valoare celor carora il oferi, sa aiba legatura cu serviciile sau produsele tale, sa aduca informatii corecte si interesante.

Odata ce te-ai decis asupra unui subiect si a formei pe care o vei acorda magnetului, asigura-te ca el va fi personalizat astfel incat sa contina elemente de brand precum logo-ul tau, numele afacerii tale sau al tau si factorul tau de diferentiere.

Nu in ultimul rand, adauga un indemn la actiune la final, fie sa acceseze site-ul tau, sa iti ofere un feedback sau ce consideri potrivit in functie de continutul magnetului.

Cum poti face vizibil un astfel de magnet?


Exista mai multe variante prin care poti promova un astfel de magnet, printre care si varianta de chatbot, care te ajuta sa automatizezi procesul prin care trimiti acest magnet.

Pe scurt, putem trimite prin Facebook Messenger un link catre WhatsApp Business, astfel incat sa putem directiona cu usurinta clientii catre WhatsApp.

Imediat ce vor da click pe mesaj, vor fi trimisi catre WhatsApp si adaugat in lista ta de abonati, unde e important sa ii salvezi numarul de telefon.

Avem si varianta de a directiona clientii din WhatsApp Business printr-un link catre chatbot-ul din Facebook Messenger, daca este o varianta de preferat intr-o anumita situatie.

Poate parea complicat, dar pentru asta suntem noi aici, sa facem lucrurile mai simple pentru tine si afacerea ta!


Iti explicam pas cu pas cum sa iti setez contul de WhatsApp Business, cum sa setezi un catalog si cum poti folosi un chatbot pentru a trimite un magnet catre lista ta de abonati, sau chiar pentru a iti creste lista.

In plus, daca participi la curs, ai 4 bonusuri la cursul WhatsApp Business în 60 de minute, inclusiv un template pentru setarea unui chatbot.

Image